Verjaardagen

Vandaag is mijn jongste dochter jarig. Vorig jaar had mijn middelste dochter gevraagd of ik langs wilde komen, dus ben ik op hun beide verjaardagen geweest. Waarna ik met mijn middelste dochter bleef app’en, tot er ineens een stilte viel en ze ineens niet meer bereikbaar was. Ik ga er maar vanuit dat ze geen contact mag hebben, of dat het haar lastig word gemaakt om contact met mij te hebben. Ik zou het anders ook niet weten, want ik weet dat ze wel erg veel geïnteresseerd is in mij.

Mijn jongste dochter is dus vandaag jarig. ik heb haar een kaart gestuurd en een cadeaubon erbij zodat ze een leuk cadeautje voor zichzelf kan uitkiezen. Helaas verder geen reactie op gehad. Wat moet ik nou? Opbellen en dwingen tot contact of toch wachten? Dit zijn van die dagen dat ik niet meer weet wat hierin het beste is. Mijn ex-man doet alles in zijn macht om contact tegen te gaan en het lukt hem. Hij wil mij zien bloeden, hij wil tegen de kinderen kunnen zeggen “zie je nou wel, je moeder geeft niet om je”. .   Ik weet het ff niet meer.

Ik kan zo sterk zijn, maar hiermee weet ik mij echt geen raad, wat ik ook doe, het is niet het juiste. Blijf ik achter de kinderen aan lopen dan gaat het ten koste van mij en ten koste van de rust en vrede bij de kinderen, maar doe ik niets dan ben ik een waardeloze moeder. Dus wat ik ook doe, het is niet het juiste.

En ik voel me alleen, alleen met mijn verdriet en pijn. Niemand om het mee te delen, want “niemand laat zijn eigen kind alleen”.  Het liedje neuriet door mijn hoofd, vrolijk word ik er niet van, mezelf meer pijn aan doen is wat ik ermee bereik. En ik kan zo sterk overkomen, maar ik voel me nu zo klein, verloren en alleen.

Proost meid! Op jouw verjaardag!!  Ik hoop zo dat ik je later kan uitleggen “hoe en wat’.  Ik hoop dat je thuis rust hebt doordat ik niet in jouw leven verschijn zodat je vader dan rustig blijft en jij rust hebt. Ik hoop werkelijk dat ik hier goed aan doe. Ik mis je verschrikkelijk veel, 11 maanden was je toen je uit mijn leven werd gerukt. Je was zo’n heerlijke, lieve baby, zo makkelijk, zo voldaan en niet van mijn zijde geweken vanaf je geboorte. Je bent en blijft mijn trots en mijn lieve prinsesje…. ik hou van je XXX        Always!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.