Verjaardag delen

De teksten dat het mooiste wat een vrouw kan overkomen is moeder zijn. Ik ben moeder maar kan het niet zijn. Verdoofd en toch voel ik intens verdriet. Huilen doe ik zonder tranen. Mijn muurtje weer wat dikker maken. Houden van, maar het ze niet kunnen geven. Verjaardagen van de kinderen die door mij intens gevoeld worden, maar die ik met niemand kan delen en vieren. Geen taart en kado’s, geen blije kinderen als ze de kado’s openmaken, geen bezoek, geen telefoontjes, geen foto’s, geen dag vol leuke herinneringen. … Dus moeder zijn? Het mooiste? Zo beleef ik het niet, het voelt leeg en alleen. Erg alleen.

Alleen

2 thoughts on “Verjaardag delen

 1. Juno,
  Ook ik ben een moeder die geen moeder meer kan zijn. Mijn dochter (20jr) is 5 jaar geleden bij me weggegaan naar haar vader en heeft elk contact verbroken.
  Ik weet hoe je je voelt – de verjaardagen zijn het moeilijkst, maar ook andere feestdagen en familiebijeenkomsten waar neven en nichten zijn, maar zij niet.
  Je voelt je heel alleen in je verdriet.
  Ook ik kan je daar niet bij helpen. Ik heb na jaren wel een manier gevonden om mijn leven op te pakken en kan zeggen dat ik inmiddels weer gelukkig ben. Hopelijk kun je daar wat moed uit putten.
  Veel sterkte,
  Yvonne

  1. Beste Yvonne,

   Heel erg bedankt voor je reactie. En zeker, het geeft mij weer moed dat ik inderdaad niet de enige ben, maar dat verhalen gedeeld worden.
   Ook ik pak mijn leven op en ook ik ben weer gelukkig. Het zijn momenten dat je weer even met je neus op de feiten word gedrukt, even terug valt… en dan weer de draad oppakt en verder gaat.
   Ik wens jou ook veel sterkte met jouw verdriet..en als het nodig is…ik ben er voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.