Vechtscheiding stoppen. Maar hoe?

Gisteren heb ik gekeken naar de uitzending van Hollandse Zaken op Nederland 2. Het ging over hoe stop je de vechtscheidingen?

Wat mij in het hele verhaal verbaast, is dat alle betrokken instanties, van rechters, mediators, omgangshuis tot bureau jeugdzorg, allemaal overlopen met hun goede doelen, targets etc.. Echt, als je ze zou geloven, dan zie je hen als de meest geweldige wereld verbeteraars. En allemaal werken voor het belang van het kind. Wat ik in het hele verhaal heb gemist zijn de verhalen van deze kinderen. De verhalen van de ouders. Want klopt het dat zij werkelijk werken zoals zij zeggen? Mijn ervaring is van niet.

De mevrouw die er zat als woordvoerster van Bureau Jeugdzorg vertelde dat er in het verleden nogal de kant van 1 ouder gekozen werd, dit kwam doordat de gesprekken met de ouders apart van elkaar gevoerd werden. Nu, nu doen ze de gesprekken alleen nog met beide ouders om partijdigheid te voorkomen. Shit nu pas!??!! Dus mijn kinderen en ik zijn slachtoffer van hun wanpraktijken uit het verleden. Ik kan me nog herinneren dat ik, met mijn door mijn ex-man verbouwde gezicht, op kantoor van jeugdzorg moest verschijnen, omdat mijn ex-man vanuit de gevangenis, via zijn advocaat, had laten weten dat hij vreesde voor het welzijn van onze kinderen. En wie moest er op het matje komen? Juist…ik. Ik werd een kantoortje ingeleid, twee dames tegenover me, die vertelde mij dat ze de kinderen bij mij weg zouden komen halen.

Wacht ff…. mijn ex-man mishandeld mij, slaat mij, in bijzijn van de kinderen bijna dood en omdat hij zich ernstig zorgen maakt over mijn psychische toestand en de kinderen niet veilig zouden zijn, mag ik de kinderen niet bij me houden? WTF is dat nou?!! Er is geen bewijs, er zijn geen meldingen uit het verleden bekend… alleen een verhaal van een compleet gefrustreerde vader in de gevangenis die absoluut niet wil dat de kinderen bij mij blijven. En zij, BJZ, nemen het aan voor waar. Ik zit daar, 3 dagen na de mishandeling, hoofd compleet opgezet, blauwe ogen, jaap in mijn gezicht, tanden uit mijn mond geslagen, hersenschudding…. De kinderen afgeven?!! Naar de ouders van mijn ex-man? Geloof je het zelf? Kom maar met een heel leger en dan krijg je ze nog niet mee, stelletjes achterlijken! Hoe durven jullie op het verhaal af te gaan van een narcist, van een mishandelaar, van een gevangene. Mijn ex-man heeft weer bewezen geweldig te zijn in het manipuleren van instanties.

Maargoed, de mevrouw gisteravond in de uitzending zei dat ze er van hebben geleerd, geleerd van het verleden. Helaas weer te laat voor mij. Te laat voor mijn kinderen. En veel te laat voor alle andere vaders en moeders die hun kinderen al jaren niet meer zien. Deze verhalen hoor je dan niet in de gehele discussie en het wordt de media ingepompt om weer zieltjes te winnen en de bevolking mee te krijgen om de slechte naam die BJZ nou eenmaal heeft te verkleinen. Wat de overheid en media willen dat je gelooft zenden ze uit en degene die werkelijk kunnen vertellen hoe het in het echte leven werkt, de kinderen en de ouders….zij worden niet aan het woord gelaten, dat mag de media niet in. Hoezo alles in het belang van het kind?! Het is allemaal eigen belang….. Fuck de media, fuck de overheid.

http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/274913/Hollandse_Zaken.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.