Valse aangifte (2)

En hoe bewijs je dan dat jij niet dat brute beest bent zoals je word afgeschilderd? En vooral, waarom ben jij degene die het tegendeel moet bewijzen. Waarom kan iemand aangifte tegen je doen zonder dat daar overtuigend bewijs voor is en vele verklaringen elkaar tegen spreken. En je leest en hoort de ene leugen na de andere. En jij moet bewijzen dat dit een rancune zaak is, de wraak op het verbreken van een relatie, wraak omdat jij niet doet wat zij wilt, wraak omdat je haar niet terugneemt.

En de rechter hoort de beide verhalen aan, reageert op jou alsof je werkelijk de agressieve ex-partner bent. Die is al overtuigd van jouw ongelijk. En de rechter veroordeeld jou omdat hij geen tijd neemt om alle verklaringen goed door te nemen, niet luistert naar de overtuigende pleitnota van je advocaat. Hij veroordeeld jou omdat hij het wel “aannemelijk” vind dat jij er waarschijnlijk geweest bent. En dat valt er een stilte van onmacht, ongeloofwaardigheid, niet te geloven dat een rechter met deze beslissing komt. Behalve dat dit enorm veel tijd en geld heeft gekost, is de uitspraak te onrechtvaardig en gaat tegen alles in waar je in gelooft. En daar komt nog bij dat dit psychisch ook veel energie heeft gekost, de invloed op jezelf, je relatie, je werk. En nu?

En omdat je in de mogelijkheid bent om in hoger beroep te gaan, ga je in hoger beroep. In Nederland duurt het meer dan een jaar voordat het hoger beroep eindelijk voorkomt. In de tussentijd blijft de invloed, ben je er toch mee bezig, loslaten lukt niet, want je hebt nog steeds een veroordeling op je naam staan van een misdrijf die jij niet gepleegd hebt. Dan is de datum is bekend voor het hoger beroep en alle zaken worden weer op een rijtje gezet, de pleitnota van je advocaat word bijgeschaafd. Want vertrouwen is er niet echt na de ervaringen met de eerste rechter. Als de eerste rechter jou veroordeeld op stukken die vol met leugens en tegenstellingen staan, hoe weet je dan dat deze rechters er wel goed naar zullen kijken en de leugens wel doorhebben?

En bij een hoger beroep zitten 3 rechters, ze lezen de beschuldiging/de aangifte voor, nemen alle verklaringen met je door. Jij mag jouw verhaal doen, OM doet haar verhaal en dan mag je advocaat zijn verhaal/pleitnota voor jouw doen. En ook draag je weer aan wat je bij de andere zittingen ook verteld hebt, je blijft bij jouw verhaal, je hebt dit niet gedaan, je bent valselijk beschuldigt, verklaringen spreken elkaar tegen, leugens die verteld zijn. Deze zitting duurt ongeveer een 1,5 uur en dan is het weer klaar. De rechters gaan zich over een besluit buigen en over twee weken krijg je uitspraak.

Omdat er na hoger beroep niet veel meer mogelijk is om je onschuld te bewijzen, blijven de twee weken wachten erg spannend. Daarnaast weet je ook dat de beslissing een eind achter het verhaal zet. Want je word of weer veroordeeld of je krijgt vrijspraak. In beide gevallen is dat het einde van een jaren lange soap waarin jij de hoofdrol speelde. En gelukkig voor jou hebben de drie rechters ingezien dat alles elkaar tegenspreekt, de getuigenverklaringen, de verklaringen van de aangeefster, ook tijdstippen kloppen niet. Je krijgt vrijspraak op alle punten! Wat een verlossing, eindelijk zien rechters in dat er een vies spelletje met je is gespeeld. De inzet qua alles uitzoeken, de vele tijd die eraan besteed is, het is het allemaal waard geweest. Het belangrijkste is, de leugen is doorzien, je wordt geloofd, je hebt geen veroordeling voor iets wat je niet gedaan hebt. En dan pas kun je dan een punt achter de hele soap gaan zetten, het verwerken, het vieren en aandacht besteden aan de dingen die voor jou echt belangrijk zijn in plaats van tijd moeten besteden aan een grote leugen van een gekwetste rancune ex-partner.

Helaas heeft niet iedereen de kans om in hoger beroep te gaan. Stel dat je het bij de eerste uitspraak moet laten zitten. Ik moet er niet aan denken wat dat dan met je leven doet, wetend dat jij niet schuldig bent, maar een vreselijke rechter tegenover je hebt die beter een ander beroep kan gaan uitvoeren, wellicht bij firma list en bedrog. En mensen die valse aangiften doen moeten ze veel harder aanpakken, pakten ze die mensen maar aan. De tijd die er aan besteed is hadden ze beter kunnen besteden aan zaken waarbij echte slachtoffers gevallen zijn. Want vergis je niet, slachtofferhulp, psychiaters, huisarts,arbodiensten, politie, OM, rechters, ze zijn allemaal in de leugen gestonken, ze zijn allemaal misleid. En weet je wat dat allemaal gekost heeft? Terwijl er echte slachtoffers zijn die deze hulp heel goed hadden kunnen gebruiken en zeker nodig hebben, maar ze moesten wachten omdat er een leugenaar met wraakgevoelens die stoel innam waar echte slachtoffers hadden moeten zitten.

Ik walg er van. Ik walg van het complete verhaal, ik walg ervan dat iemand het in zijn hoofd kan halen om mensen zo te manipuleren, zulke leugens kan verzinnen, in staat is om instanties te manipuleren en dat allemaal voor hun eigen egoïstische zieltje. Ik walg van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.