Valse aangifte (1)

In mijn blog “Wie krijgt er straf bij huiselijk geweld” beschrijf ik de invloed van huiselijk/partner geweld op een mens, wat het met mij gedaan heeft en nog steeds doet. Door een discussie vandaag werd ik er aan herinnerd dat er ook nog een andere kant bestaat. En dan bedoel ik het verhaal van degenen die valselijk beschuldigt worden van huiselijk/partner geweld omdat het de ex-partner het niet kan verkroppen dat de ander doorgaat met zijn leven, of dat die ex-partner de ander bij de kinderen vandaan wil houden, of het juist heerlijk vind om “slachtoffer” te zijn vanwege alle aandacht die zij/hij hiermee krijgt.

Zo heb ik een valse aangifte gelezen. En hoe weet ik dat deze vals is? In deze aangifte vertelt zij op wat voor wijze hij haar mishandeld zou hebben. Nu heb ik zelf zware mishandeling meegemaakt, poging tot doodslag, en wat mij verbaasde in haar verhaal was dat de acties en het gedrag daarop volgend niet klopte. Ik bedoel, als jij vele malen keihard op je hoofd geschopt word, dan sta jij niet op en zet jij het niet op een rennen. Uit ervaring weet ik dat een aantal vuistklappen genoeg zijn om jou bewustzijn te verminderen, je duizelig bent, je zicht verminderd is, je evenwicht is verstoord. Dus opstaan en wegrennen is er niet bij, dat lukt je niet. Dus laat staan als iemand vele malen met zware schoenen tegen je hoofd aan schopt zoals je tegen een voetbal aanschopt.

En toen werd ik boos, echt heel boos. Hoe kan iemand zo misbruik maken van de echte verhalen van de echte slachtoffers?! Hoe durf je te beweren dat het waar is als er niets van klopt? Door te liegen breng je het echte verhaal van de echte slachtoffers naar beneden, verneder je hun in hun gevoel, je maakt ze belachelijk. Je hebt geen idee wat het is om zulk geweld mee te maken, je doet alsof. Hoe durf je mij en andere echte slachtoffers zo te misbruiken!

En om sterk te staan voor een veroordeling bij huiselijk geweld, is het handig om getuigen te hebben. Zoals in dit geval, dan zoek je die toch gewoon? Getuigen die meewerken aan de grote leugen die zij verteld. Hoe is het mogelijk dat iemand zo goed kan toneelspelen dat deze zogenaamde getuigen er in mee gaan? Precies, manipuleren, manipuleren heeft altijd gewerkt in de relatie die zij hadden, dus als hij er een punt achter zet, dan accepteer je dat niet, dan ga je gewoon door met het manipuleren. Het blijven manipuleren van zijn leven, manipuleren van anderen om jouw gemanipuleer kracht bij te zetten. En wat wint ze ermee? Aandacht?

En dit is heel kort mijn mening en mijn kant van dit verhaal. Aan de andere kant staat ook nog de “verdachte”. Die moet nu bewijzen na een valse aangifte en de verklaringen van ‘zogenaamde getuigen’ dat hij niet schuldig is.  De stempel die het je als “verdachte” geeft, je geestelijk welzijn die beschadigt word, de invloed op je werk en op je werk behouden, de invloed op de eventuele nieuwe relatie. Laten we dus niet vergeten dat er ook nog steeds mensen zijn die het huiselijk/partner geweld misbruiken voor hun te halen persoonlijk doel en dat is het kapot maken van de ander.

2 thoughts on “Valse aangifte (1)

 1. Hoi,

  Ik lees op dit moment jou verhalen, heftig hoor!
  Ik herken ze ook, zelf ben ik een “soort” gelijk slachtoffer, ook poging tot doodslag, ook mishandelingen op alle vlakken en ook ptss..

  Mijn ex heeft 3 jaar + tbs gekregen, wat een gevecht is het!!

  Wegrennen na mishandeling kan wel, na jaren ben ik opgestaan en heb het op het rennen gezet tijdens een mishandeling, dit duurde niet lang want ik rende niet hard genoeg… ingehaald, in elkaar geslagen, maar gered door een voorbijganger..

 2. Hoi Eva,

  Heel erg bedankt voor je reactie, ik was een weekje op vakantie, dus vandaar ik jou reactie pas later heb kunnen toevoegen.

  Ik hoop dat het na alle ellende je goed gaat, je beschrijft een heftige levenservaring waar je door achtervolgt blijft worden. En heel simpel, niemand verdiend het om zoiets mee te maken.

  Groetjes van Juno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.