Teveel triggers

Vandaag is weer zo’n dag, de ene trigger na de andere gaat af. Ik begrijp niet waarom het me vandaag niet lukt om de knop om te zetten. Waarom ik het nu lastig vind om onderscheid te maken tussen oude en de gevoelens van nu. Waarom lukt het niet de oude gevoelens aan de kant te zetten, me er niet door te laten leiden? Bah, voel me zo verrot, ben moe, geen zin meer, onzeker, bang en baal ervan dat ik faal.

En het teveel aan triggers zijn opmerkingen en lichaamstaal direct naast me, op tv, in de film. Gek word ik van mezelf. Alles brengt een herinnering waar ik niet aan herinnerd wil worden. Ik voel me nu zoals ik me niet wil voelen. Ik kom er niet uit, niet nu. Het liefst zou ik naar bed gaan, slapen is niet denken en weer met frisse moed opstaan.

Schuldig, ik voel me schuldig, omdat mijn humeur en gedrag effect heeft om de mensen om mij heen. Zij proberen er rekening mee te houden, te achterhalen wat er aan de hand is. Ik denk dat ze op hun tenen moeten lopen, of dat echt zo is, ik weet het niet. Maar schuldig voel ik me. En door mijn schuldgevoel word mijn onzekerheid versterk, die gooit nog een beetje olie op het vuur.

Ik voel verdriet omdat ik voor mijn gevoel weer faal, omdat ik baal dat ik me zo voel. Waarom kan ik nu niet de sterke vrouw vinden die ik ben? Waar is mijn doorzettingsvermogen? Bah wat een rotgevoel is dit. Het liefst zou ik vluchten, zoals ik vroeger altijd deed. Ik hou de hele dag mijn schoenen aan zodat ik weg kan als ik mezelf niet meer kan tegen houden. Maar ik ga niet, ook daar wil ik niet aan toegeven. Vluchten is oud gedrag en heeft me in dit soort situaties niet gebracht wat ik ervan verwachte. Dus ik blijf zitten, ik doe het nu anders, niet meer weglopen voor mijn eigen gevoelens en voor mijn schuldgevoel. Verandering kan je brengen waar je heen wilt. Ik ga de uitdaging maar aan, doodeng, doodvermoeiend, vol rot gevoelens……was het maar morgen, morgen is alles weer anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.