Stil geaccepteerde vrouwen racisme

En nu gaat de discussie weer over dat vrouwen te weinig werken. In mijn tijd op de middelbare school was de slogan “een slimme meid is op haar toekomst voorbereid”. Meiden werden aangespoord om meer exacte vakken te leren, aangespoord om een diploma te halen, om je eigen ambities waar te maken, zodat je sterker stond en meer kon bereiken in het bedrijfsleven. Er was voor deze meiden veel meer te bereiken dan thuis blijven bij de kinderen. Dus heel veel meiden van toen hebben dit aangepakt en zijn o.a. full time gaan werken op functies waarvan eerder gedacht werd dat deze functies alleen voor mannen waren, hebben zich keihard moeten bewijzen in het bedrijfsleven, onderbetaald dat wel, en wel qua werkuren gelijk waren aan de mannen.

En toen kregen ze kinderen, kinderen naar de opvang, kinderen naar de naschoolse opvang. De media en overheid vonden toen ineens dat ouders meer tijd moesten besteden aan de opvoeding van hun kinderen. Het was een schande dat jij als moeder je kind zoveel tijd op de opvang dumpte. Wacht ff, had de overheid dit juist niet aangespoord? Er waren ook veel werkende moeders die daar wel een waarheid in zagen, die het vervelend vonden om hun baby’s en koters te dumpen bij een ander, dat een groot gedeelte van de opvoeding bij een vreemde lag. Dus zijn ze part-time gaan werken. Zo bleven ze toch nog actief in het bedrijfsleven en was er meer tijd over voor quality-time met de kinderen die dat zo ernstig nodig hebben in hun opvoeding.

En nu zeggen ze dat vrouwen weer te weinig werken in het bedrijfsleven. Dat de economie te langzaam opbloeit is de schuld van de vrouwen, die moeten meer gaan werken… Vermoeiend,… make up your mind! Lekker makkelijk om dat weer op de vrouw af te schuiven, geef de vrouw er maar wéér een stempel bij, maak het maar wéér het probleem voor de vrouwen van.  Gelukkig hebben kinderen geen vaders, stel je voor dat die er zouden zijn en dat die ook nog eens parttime zouden gaan werken om hun gedeelte van de opvoeding op zich te nemen. Dan zouden vrouwen fulltime kunnen werken en ik vraag me af of er dan geroepen zal worden dat mannen te weinig werken. Maar gelukkig is dat niet van toepassing, want kinderen hebben geen vaders, alleen moeders.

Ik vind dit weer een typisch geval van stil geaccepteerde vrouwen racisme. Net als de opmerking “het enige recht van de vrouw is het aanrecht” en bij geen werk kunnen vinden “ze kan altijd nog de hoer gaan spelen, ze heb die kut niet voor niets”. En er word om gelachen en nu word er gezegd “zie je wel, je moet meer gaan werken, hebben wij mannen altijd al gezegd”. Kom op nou, zou je die opmerkingen ook over je eigen vrouw maken? Zou je zeggen als je dochter minder goed is in leren dat ze altijd nog de hoer kan gaan spelen? Dat als je ziet dat je dochter keihard haar best doet om haar hoofd boven water te houden, om haar gezinnetje draaiende te houden “tja, jij moet gewoon maar meer gaan werken, want je doet nog niet genoeg” ? Hallo, we hebben het hier over jouw vrouw, jouw dochter, jouw zus, jouw moeder. Waarom word deze vorm van vrouwen racisme geaccepteerd?

En ben ik omdat ik dit roep dan meteen een feministe in jullie ogen? Een mannen hatende feministe? Omdat ik mij verzet tegen zulke onnozele en vreselijke domme opmerkingen? Omdat ik me verzet tegen zulke taal omdat dit zoveel invloed heeft op onze jonge dochters? Omdat ik graag zou zien dat een man zijn maatje of collega aanspreekt op zulk racisme omdat hij het dan ook over jouw vrouw of dochter kan hebben? Omdat ik streef naar gelijke rechten en zelfstandigheid voor vrouwen? Nou, dan ben ik maar een feministe en daar ben ik dan ook nog trots op ook.

sterke vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.