Mega man

Je bent een man, een echte mega man. Je hebt een geweldige vrouw en het meest lieve dochtertje die je je maar kan wensen en je zal deze twee belangrijkste vrouwen in je leven beschermen tegen al het kwaad in de wereld. Je denkt even terug aan het moment dat je dochtertje geboren werd. Het mooiste moment in je leven, het mooiste cadeau wat je vrouw jou heeft kunnen geven. Daar was ze eindelijk en het was liefde op het eerste gezicht. Je hebt je ook voorgenomen om haar, net als je vrouw, tegen al het kwaad in de wereld te beschermen, want niemand die jouw meisjes mogen kwetsen.

Maar waar tegen moet jij je meisjes beschermen als er geen geweld tegen vrouwen is? Als er alleen maar respectvol met vrouwen word omgegaan? Als vrouwen niet beoordeeld worden op hun uiterlijk, maar op hun kunnen? Als vrouwen niet behandeld worden alsof ze een vreemd ras op deze wereld zijn?  Als vrouwen niet verkracht en in elkaar geslagen worden? Als er geen sarcastische “geintjes” over vrouwen gemaakt worden?

Maar je weet dat dit beeld een Utopia is, omdat er mannen op deze wereld zijn die totaal respectloos met vrouwen omgaan. Kan jouw pubermeisje straks alleen over straat zonder lastig gevallen te worden? Misschien zal zij een man treffen die zijn handen niet thuis kan houden. Of zal zij gedomineerd worden in een relatie waardoor zij zichzelf moet wegcijferen om te kunnen overleven. En wat is jou rol hierin? Spreek jij mannen in je omgeving aan op hun gedrag naar vrouwen? Of lach jij keihard met deze mannen mee “omdat het maar een geintje is”? Het is immers al stil geaccepteerd om vrouwen te discrimineren. En jouw kleine meisje hoort dadelijk ook bij deze vrouwen.

En welk voorbeeld geven mannen aan de puberjongens die dadelijk op stap gaan met jouw pubermeisje. Puberjongens die in hun omgeving hebben meegekregen dat vrouwen maar één recht hebben en dat is het aanrecht. Die meekrijgen via media dat vrouwen grote borsten moeten hebben, flinke billen, geen grammetje vet en schaars gekleed horen te gaan. (Als vrouw kun je vooral niet jezelf zijn) En als je dochter dan niet meewerkt aan de avances die hij naar haar maakt, dan is ze een hoer en is een groepsverkrachting wel op zijn plaats, ze heeft er immers zelf om gevraagd door zo schaars gekleed te gaan.

Gaan je haren al overeind staan mega man? Kun jij je voorstellen dat dit iedere dag aan de orde van de dag is? Dat dit ook jouw kleine lieve meisje kan overkomen? Jij wilt dat je dochter een jongen treft die haar met net zoveel liefde zal omarmen zoals jij doet. Om deze kans zo groot mogelijk te maken kun je alvast beginnen met het aanspreken van jongens en mannen in jou omgeving die vrouwonvriendelijk zijn. Laat jij nou het verschil kunnen maken en andere mannen inspireren hetzelfde te doen. Want een mega man, daar kijken andere mannen tegenop. En als deze mega man voor vrouwen durft op te komen, dan volgt de rest vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.