Geweld tegen vrouwen

Geweld tegen vrouwen 3Is geweld tegen vrouwen een vrouwenprobleem? Moeten wij als vrouw oppassen wat we zeggen, opletten wat we aan kleding dragen? En als we dan toch verkracht worden of geslagen worden dan hebben wij er vast zelf om gevraagd. “Moet ze maar niet zo uitdagend gekleed gaan”, “moet ze maar weten wanneer ze haar mond moet dicht houden”, “moet ze maar geen aandacht trekken van andere mannen” “zo vraagt ze er zelf om”. En wat zegt dit over de mannen die verkrachten, over de mannen die vrouwen in elkaar slaan? Hoeven zij zich niet aan te passen? Hoeven zij zich niet af te vragen waarom zij dit geweld rechtvaardig vinden? Hoeven zij niet in therapie om te voordat ze werkelijk iemand vermoorden? Hoeven zij geen respect voor vrouwen te hebben?

Nee….het is een vrouwenprobleem….althans zo reageert menig man. En ik weet dat er ook mannen zijn die absoluut tegen geweld zijn en vrouwen wel met respect behandelen. Ik vraag me alleen af waarom zij dit niet hardop durven uitspreken. Waarom spreken zij elkaar niet op hun gedrag aan? Misschien omdat zij dan bestempeld worden door de mega-man als “mietje”? Misschien omdat vrouwenrasime wereldwijd geaccepteerd word, zowel fysiek als mentaal en onder het mom  van “het is maar een grapje”.

Het is maar een grapje…”vuile hoer”, “slet”, “je moet eens goed geneukt worden, dan piep je wel anders”, “vrouwen hebben te luisteren”, “vrouwen neuken zich hogerop”, “heb je je je baas moeten pijpen om die functie te krijgen?”, “met die kleren aan vraag je er gewoon om”.

Geweld tegen vrouwen

Ik heb al eerder een stuk geschreven over stil-geaccepteerde-vrouwen-racisme en ik blijf mij mij sterk maken om dit kenbaar te maken in de wereld, kenbaar te maken aan de mannen. Zo komt ook de Telegraaf met het filmpje papa_jij_beschermt_mij_toch_wel? . Een duidelijk kort filmpje over hoe de invloed is van mannen op elkaar t.o.v. vrouwengeweld. Zeker het kijken waard. Mannen,… het filmpje neemt een paar minuten van je tijd in beslag en neem die tijd eens, als het niet voor jezelf is, dan wel voor je dochter, je zus, je vrouw, je moeder, je nichtje, je buurmeisje…..omdat er vrouwen in jouw omgeving zijn die jij met al macht wil beschermen….daarom.

Mocht jij na het kijken van het filmpje papa_jij_beschermt_mij_toch_wel? er als man van overtuigd zijn dat er toch heel wat te doen valt, weet dan dat jij als man ook het verschil kan maken. Jackson Katz maakt zich als man sterk op dit onderwerp en kan jou kort en bondig uitleggen over hoe het een “mannenprobleem” is en hoe hier mee om te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.