En ben ik dan gelukkig?

En ben ik dan gelukkig? Ja ik ben ontzettend gelukkig! Gelukkig wel. Natuurlijk is het allemaal veel ellende wat er zich heeft afgespeeld en wat ik heb meegemaakt, alleen ik wil mijn leven er niet door laten leiden. Het speelt allemaal absoluut een rol, maar het is alsof het naast me mee loopt. En af en toe kijk ik opzij en zie ik hoe het meeloopt. Of ik kijk niet uit waar ik loop, waardoor ik van mijn pad afraak en struikel over mijn eigen gedachten en gevoelens.

Zoals ik al eerder beschreven heb ben ik een sterke vrouw met heel veel doorzettingsvermogen en kracht. Deze competenties zijn dan ook volop aanwezig in mijn dagelijks leven, want zonder deze competenties  zou ik het niet gered hebben. Daarnaast heb ik ook nog een dosis gereedschap gekregen met NLP (neuro linguïstisch programmeren) wat mij geleerd heeft eerst naar mijzelf te kijken, eerst even goed nadenken hoe ik iets ga zeggen om er voor te zorgen dat het juist overkomt. Je eigen communicatie, je eigen taal naar jezelf. Mijn patronen leren herkennen en aanpassen.  En een belangrijke: de kaart is niet het gebied. Ik kan wel zeggen dat NLP de mooiste reis van mijn leven is want deze reis houd nooit op.

En het gaat niet allemaal perfect, maar ik hoef ook niet alles perfect te doen en zelf perfect te zijn. Af en toe zijn er van die dagen dat ik mezelf er met al mijn kracht toe moet zetten om weer op mijn pad te komen, om niet te veel eisen aan mijzelf te stellen en even goed uit te kijken waar ik loop. En laat ik niet vergeten dat liefde heel veel doet. Liefde voor jezelf, jezelf accepteren zoals je bent en daardoor liefde kunt ontvangen. Mezelf accepteren zoals ik ben gaat me steeds beter af, van mezelf houden lukt me ook aardig, dus ik ben op de goede weg. En tijdens mijn reis op die goede weg ontvang ik liefde vanuit mijn omgeving welke ik dan weer inzet om mijn hart te verwarmen, wat mijn doorzettingsvermogen en kracht versterkt en waarvan ik groei.

En zo loop ik weer lekker en vol genietend verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.