Eenzaamheid

Wat is mijn eenzaamheid? Ik voel me alleen in mijn verhaal van zware mishandeling. Natuurlijk weet ik dat er zo veel meer slachtoffers zijn en dat ik hier niet de enige ben. Maar bij wie kan ik terecht? Wie begrijpt wat ik heb doorstaan. Er zijn mensen in mijn omgeving waar ik mijn verhaal kan doen hoor, absoluut. En ze luisteren…alleen heb ik het gevoel dat ik ze moet uitleggen hoe ik me voel door die zware mishandeling, dat ik moet uitleggen wat voor effect het nog steeds heeft. Ze doen hun best mij te begrijpen, werkelijk hun best. Ik wil het gewoon niet iedere keer hoeven uitleggen. Ik zou het fijn vinden dat iemand mij begrijpt zonder dat ik in alle details hoef te treden.

En als ik dit meld krijg ik het advies:  “praat erover”.. moet ik dan iemand maar gewoon vertellen “oja ik ben zwaar mishandeld, bijna dood en dat wil ik ff kwijt”. Voor een hoop mensen is het een heel heftig verhaal en ik mag er niet vanuit gaan dat iedereen er maar tegen kan. De mensen schrikken, zijn ontdaan, sommige gooien meteen een dosis medelijden over je heen en het heeft mij geleerd niet te veel in detail te treden, want ik wil anderen niet van hun stuk brengen. Ik zoek begrip en in plaats daarvan zit ik hun weer gerust te stellen..Dus ik vertel niets, of in een hele snelle kleine notendop.

Een praatgroep of lotgenotengroep zou uitkomst bieden, maar helaas ik ken ze niet. Er zijn lotgenoten groepen voor de chronisch zieken, mensen met beroepsziekten en ja zelfs voor pedo’s. Waarom niet voor mijn doelgroep? En dat is wat ik bedoel met “hulp” na de behandelingen. Een plek waar je gewoon even kan zijn, mag zijn, jezelf kan en mag zijn zonder dat daar een woord voor nodig is.

2 thoughts on “Eenzaamheid

 1. Meid ik voel heel goed aan wat je bedoelt. Ik denk dat we allemaal in een bepaalde eenzaamheid verkeren.
  Als je het prettig vindt wil ik wel proberen er voor je te zijn. Als je het moeilijk hebt, als je een luisterend oor wenst. Jouw verhaal is nog schrijnender dan de mijne. Zou je zo graag bij willen staan in deze moeilijke periode. Misschien zijn er nog meer ”slachtoffers” die hiervoor open staan en is het wellicht te proberen elkaar te steunen.

  1. Beste Haarkrul,

   Een hartverwarmende reactie van jou, dank je wel hiervoor!

   Gelukkig ben in niet iedere dag eenzaam hoor, deze kreet is op de dagen dat ik me wat slechter voel en alle gedachten er even uitgegooid moeten worden.
   En mijn verhaal is niet schrijnender dan die van jou, jouw verhaal is niet minder dan die van mij of die van een ander. Want ieder die dit meemaakt gaat er op zijn/haar manier mee om, de een kan meer hebben dan een ander.
   Maar zodra jij belemmerd word in jouw vrijheid, jij belemmerd word in het leven van jouw leven heeft dat zoveel effect op je lijf en psyche, wat weer tot ernstige gevolgen kan leiden. Niet alleen tijdens, ook zeker erna.
   Daarom vind ik het zeker belangrijk dat we er voor elkaar kunnen zijn en er meer openheid in komt.
   Ik hoop dat je mee blijft lezen en als ik een luisterend oor voor jou kan zijn, mijn mail staat bij contact.

   Liefs,

   Juno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.