About Juno

About Juno

Ik sta inmiddels 44 jaar in dit leven. En ik kan zeggen dat ik nu gelukkig ben. Ik heb nu een geweldige man, ondernemen veel samen en accepteren elkaar zoals we zijn. En dat is  helaas niet altijd zo geweest. Je kunt je voorstellen dat als je op latere leeftijd een relatie begint, je allebei een rugzakje hebt. Nou ik heb geen rugzakje, maar een grote survivalpack op mijn rug zitten. En ik ben lang bezig geweest deze lichter te maken en er spullen uit te gooien, wat met veel hulp, veel tranen, veel woede en vooral doorzettingsvermogen gelukt is.

En toch mis ik iets. Ik mis een stukje herkenning en erkenning hierin. Niet dat mijn omgeving geen begrip heeft voor mij, verre van dat. Maar ik mis een plek waar ik met lotgenoten kan zijn en niet om het daar over alleen maar ellende te hebben, maar om er te zijn voor elkaar zonder dat daar een woord voor nodig is. Of juist de woorden kunnen delen die niet verteld worden.

En zoekende naar die plek kwam bij mij het starten van een blog omhoog. Als ik deze plek niet kan vinden, misschien kan ik deze dan zelf maken. Dus zo is geschiedde het. Ik start een blog om mijn gedachten, mijn ervaringen, mijn visie, mijn vragen, mijn mening te delen, omdat ik van sommige onderwerpen vind dat er te weinig over word gedeeld, word gepraat. Is het nog steeds taboe, of willen mensen er niet mee geconfronteerd worden?  Enkele onderwerpen zijn : huiselijk geweld, ptss, emotionele schade, valkuilen, psychische mishandeling, fysieke mishandeling, alcoholisme, depressie, jeugd, opvang, bureau jeugdzorg, kinderen, overheid. Dat zijn toch een aantal woorden die erg heftig klinken, maar welke je lichter kunt maken door er over te spreken.

En daarnaast gaat het ook over liefde, geluk, kracht, doorzettingsvermogen, iets wat we allemaal kunnen gebruiken en in ons hebben zitten en waar ik gebruik van heb gemaakt om te komen waar ik nu ben. Ik vind het heerlijk om hierover te schrijven en ook omdat dit mij helpt. Ik vraag jullie deze blog te respecteren zoals ik anderen respecteer, ook wanneer ik het misschien niet eens ben met zijn of haar mening.

Respect…voor elkaar, met elkaar.

about juno

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.